ZK-327C 4'Lü Sıfır Atık Geri Dönüşüm Seti Teknik Özellikleri
Geri Dönüşüm Atık Kovaları
Atık olarak adlandırılabilecek şekle gelmiş çöplerin artık hiçbir şekilde kullanılmaması durumunda imha edilmesi gerekir. Ancak bazı çöpler belirli bir noktada toplandıktan sonra geri dönüşüm işlemlerine alındığında, yeniden kullanılabilir bir malzemeye dönüştürülebilir. Bu noktada üretim hammaddesi plastik, cam, kağıt, karton ve metal olan atıklar kolaylıkla geri dönüşüm işlemlerinden geçirilebilir ve bu sayede yeniden kullanılabilir bir malzeme üretilebilir. Örneğin, genellikle gündelik kullanımda sıklıkla tüketilen şişe su, meşrubat şişeleri veya plastik kaplar tekrar geri dönüşüm işleminden geçtiğinde, yeniden kullanılabilecek ambalaj malzemeleri elde edilebilir. Bu sayede doğada yok olması neredeyse imkansız olan çünkü çok uzun süre alan maddeler geri dönüşüm sayesinde yeniden kullanılır ve kaynaklar daha az tüketilerek çevre korunabilir.
Bahsedilen bir şekilde geri dönüşüm imkanlarının elde edilmesi için öncelikle atıkların geri dönüşüm geri dönüşüm atık kovaları şeklinde özel kısımlarda toplanması gereklidir. Bu amaç ile çevre koruma kuralları ve kanunlar çerçevesinde oluşturulmuş özel kategoriler sağlayan geri dönüşüm kovaları yer almaktadır. Günümüzde küresel farkındalık oluşturmak açısından evlerde dahi kullanımı görülmeye başlanan bu ürünler, özellikle kalabalık bir kullanım yapısı bulunan hastane, okul, alışveriş merkezi ve kamu kurumları gibi noktalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Hatta bu noktada atıklar birbirlerinden renk yapıları ve malzeme yapıları ile dahi birbirinden ayrılır ve kategorize edilir. Bu kapsamda genellikle set halinde üretimi gerçekleştirilen bu ürünler, sıfır atık çöp kutusu şeklinde da adlandırılabilir. Genellikle üç farklı çöp konteynırının yan yana gelmesi ile birlikte üretilen bu ürünlerde, bir kısım kağıt atıkların biriktirilmesi, bir kısım cam atıkların biriktirilmesi diğer kısım ise plastik atıkların biriktirilmesi için ayrılmıştır. Hatta ek olarak metal atıkların biriktirilmesi veya pil ve elektronik tehlikeli atıkların biriktirilmesi gibi noktalar için de ayrı kısımlar bulunabilir.
Yönetmelikler gereği geri dönüşüm kovalarında birleşmiş şekilde üretilen kovaların her biri ayrı renkte olacak şekilde hazırlanır ve birleştirilir. Bu kapsamda da kağıtların bir araya toplanarak, tek bir kutu içerisinde toplanması için genellikle mavi renk kovalar tercih edilir. Plastik atıkların bir arada toplanması için sarı renkli kovalar tercih edilebilir. Cam atıkların bir arada toplanması için yeşil renkli kovalar tercih edilebilir. Metal ve pil gibi elektronik malzemelerin bir arada toplanarak geri dönüşüm işlemlerine alınabilmesi için kırmızı veya siyah renkli kovalar tercih edilebilir. Yani temel olarak bu kovalarda birleşim elde edilirken, her kovanın birbirinden farklı bir renkte olması ve atıkların net bir şekilde birbirinden ayrılması önemlidir. Bu nedenle Zeyrek Konteyner tarafından da geri dönüşüm atık kovaları üretimi gerçekleştirilirken, özellikle geri dönüşüm amacıyla atık biriktirmek isteyen alanlar açısından metal veya plastik malzeme ile bu tip özel tasarımlar sağlanmaktadır. Bu tip ürünler belirli dönemlerde tahliye edilmesi ile birlikte geri dönüşüm tesislerine ulaşacak atıklar sağlar. Bu atıklar tekrar kullanılacak şekilde geri kazanım süreçlerinden geçirilip ambalajlar üretilir.
Boyalı Malzemeler
Zeyrek Konteyner olarak öncelikli hedefimiz her zaman çevre olmuştur bu nedenle ürünlerimizde elektrostatik toz boyama teknolojisini benimsedik. Bu sistem toz materyalin mıknatıs etkisi ile metal yüzeyi kaplaması esasına dayanmaktadır. Bu teknoloji ile iç ve dış mekan metal ürünlerimiz 180-200 derece arası sıcaklıkta fırınlanır. Bu sayede, toz boya artık metalin bir parçası haline gelir. Solvent içermemesi, yüzey kalitesi, uzun ömürlü kullanım olanağı, ekonomik oluşu, boya geri dönüşüm miktarının yüksek oluşu ve çevre duyarlı bir sistem olması diğer geleneksel boyama yöntemlerine oranla bu sistemi daha kullanışlı ve çevreci haline getirmektedir.